Kontakta oss

Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Skicka oss ett meddelande i fältet nedan eller klicka på mailadressen. info@plastikkirurgiblekinge.se

Vill du istället kontakta oss via telefon, så går det självklart också bra!
Telefon: 0454-189 98

Våra telefontider:
Måndagar kl 13.00 – 18.00.
Onsdagar 10.00-17.00.
Fredagar kl 09 – 15, i mån av tid.

Plastikkirurgi

Ditt Namn *

Din E-post *

Ditt Meddelande

Vanliga frågor

Är du osäker på om vi kan hjälpa dig? Läs igenom de vanligaste frågorna och svaren (FAQ) eller skicka ett mail med din fråga. Vår sköterska Marie Hélène svarar på dina frågor och bokar tid för konsultation.

Känsel kan både öka och minska efter operation. Oftast är dessa känselförändringar tillfälliga men i sällsynta fall kan känselförändringen bli permanent.

Ja, vanligen är amning fullt möjlig

Nej, bröstcancer är inte vanligare hos kvinnor med bröstimplantat

Huden måste vara helt läkt innan man badar. Det finns annars en ökad risk för sårkontamination och infektion. Tidslängden för hudläkning varierar beroende på var på kroppen man opererat sig. På bålen brukar hudläkning ta ca 14 dagar medan det i ansiktet oftast tar ca 7 dagar. Att utsätta ärret för sol kan göra det mörkare och därmed synligare. Vi uppmanar till att skydda ärret från solljus under 1 år efter operationen.

Vi använder Mentorimplantat av högsta kvalitet. Mentor lämnar garanti på sina implantat. Behov av byte eller ej, samt inom vilken tidsperiod varierar kraftigt mellan olika människor. Vi tycker inte man ska räkna med att kunna ha samma implantat under hela sin livstid. Du behöver däremot inte byta på grund av tidsfaktorn utan byte sker beroende på eventuella symptom som kan kopplas till implantaten.

Detta varierar men huvudbudskapet är att låta kroppen vila och läka efter din operation. Du kommer tillsammans med vår plastikkirurg gå igenom hur du på bästa sätt främjar läkningen. Oftast brukar återhämtningstiden vara ca 4-6 veckor. Normal fysisk aktivitet som till exempel promenader mår kroppen bra av att komma igång med så tidigt som möjligt efter operation.

Man bör vänta minst 3-6 månader innan man använder bygel-bh. Bygeln kan påverka implantatkapselns form under läkningen (3-6 mån) och kan till och med ge permanent formförändring.

Alla kunder som opereras får direktnummer till vår plastikkirurg. Du kan när som helst ringa och rådfråga – för oss är inga frågor för små eller dumma!

Bröstplastik (bröstförstoring med implantat, bröstlyft, bröstförminskning), Bukplastik, Fettsugning (mage, midja, höft, lår, rygg), Ögonlocksplastik (övre ögonlock), Korrektion av hudöverskott efter viktnedgång (exempelvis efter Gastric By-Pass, GBP), Gynekomasti (bröstkörtelförstoring hos män), Födelsemärken eller andra godartade hudförändringar, Vårtgårdsförminskning, Örsnibbar/öronhängehål, För ytterliggare information om ingrepp, se under fliken Pris

Plastikkirurgi i Blekinge utför inte:
Ansiktslyft, Näsplastik, Fillerbehandling av läppar

Nej. Komplikationsriskerna är förhöjda och risken att du inte blir nöjd med resultatet är förhöjd. Vi använder en säker strategi med två-stegs förfarande, det vill säga först bröstlyft och därefter förstoring med implantat.

Samtliga kunder som opereras hos oss har noga utvalts i samband med läkarkonsultationen. Kunder med orealistiska förväntningar och önskemål om oproportionerlig kroppsförändring nekas ingrepp på vår klinik. Vid större ingrepp, exempelvis bröstförstoring, bukplastik och fettsugning har vi en nedre åldersgräns på 20 år. Vid mindre ingrepp, exempelvis borttagande av godartad hudförändring har vi en nedre åldersgräns på 18 år. Vid lägre ålder skall målsman närvara i samband med konsultationen.

Vi använder oss inte av före-efterbilder på vår klinik. Naturligtvis skulle vi också kunna visa företagets 15-åriga erfarenhet av lyckade operationsresultat men att koppla denna typ av bilder till vad du personligen, med dina unika förutsättningar, ska kunna förvänta dig för resultat menar vi vara omöjligt. Vi använder inte heller 3D-kamera i samband med konsultationen före operationen. Den dagen då denna teknik, i samtliga fall, kan garantera 100%-ig överensstämmelse mellan bild före och aktuellt operationsresultat kommer vi att införa denna teknik. Det kommer således att dröja.

Det finns väldigt många websidor/videoklipp på nätet att ta del av. Många är bra men det finns minst lika många, om inte fler, som är dåliga och oseriösa. Oseriöst för oss kan exempelvis vara när man använder sig av alldeles för stora bröstimplantat och på så sätt riskerar patentens medicinska säkerhet. Ett annat dåligt exempel är behandlingar med så kallade fillers där läppar förstoras på ett mycket iögonfallande sätt – ovanstående ”behandlingar” befattar vi oss inte med. För din skull! För att du inte ska riskera att få missvisande information krävs naturligtvis ett personligt möte! Ring gärna, eller maila oss, och boka kostnadsfri läkarkonsultation. Vi går då tillsammans igenom alla detaljer omkring hur ingreppet går till, hur lång tid det tar och hur du ska förbereda dig, samt hur vi följer upp ingreppet efteråt.

Nej. Vi utför ingen oseriös kroppsförändring där den medicinska säkerheten riskeras och härtill komplikationsriskerna ökas mångfalt!