Om oss

Företagets filosofi

Plastikkirurgiska ingrepp kan ske på många olika sätt – det finns förstås både goda och dåliga exempel. Hur ska du då kunna veta vem du tryggt kan vända dig till? Svaret på den frågan är inte helt enkel, tyvärr. Som kund är du nämligen helt utlämnad till din plastikkirurgs kompetens och omdöme.

Vid en snabb “googling” på kliniker, både nationellt och internationellt, tycks alla vara världsmästare på plastikkirurgi? Fantastiska bilder (före- och efter operation) försöker förmedla varför just du ska söka dig till deras klinik.

För mig betyder plastikkirurgi något helt annat. Något man ska ha respekt för. Du utsätter dig för en risk och det finns inga garantier att lämna gällande en perfekt och okomplicerad sårläkning. Det spelar ingen roll hur många hundra fina före- och efter-bilder jag visar för dig – det är din operation och din läkning! Det är därför viktigt att berätta förutsättningen för just dig.

Det svåra inom plastikkirurgi är inte att operera. Att operera är mitt jobb och något jag vet att jag behärskar. Jag gör därför inga ingrepp där jag uppenbart ser en fara för dig att bli opererad. Iögonfallande kroppsförändringar och oproportionerliga önskemål om tex bröststorlek befattar jag mig inte med. För din skull.

Mattias Hoffner, Plastikkirurgi i Blekinge

Vem?

Om du funderar på att genomgå ett plastikkirurgiskt ingrepp skall du alltid börja med att kontrollera av vem du skall bli opererad! Man kan erhålla denna information via Socialstyrelsen och på så sätt kontrollera att din kirurg är specialist i plastikkirurgi. Om ni söker information om vår plastikkirurg (Mattias Hoffner), kommer ni att se att han är dubbelspecialist och innehar specialistbevis inom både Plastikkirurgi och Kirurgi.

Våra narkosläkare är överläkare med många års erfarenhet och våra sjuksköterskor är specialistsköterskor inom operation och narkos. Eftersom många kan uppleva oro inför “sövning” är det en självklarhet att erbjuda högsta kompetens för att skapa trygghet

Var?
Vår klinik är centralt belägen i Karlshamn, Blekinge. Kliniken består av två plan – på nedre plan sker våra konsultationsmottagningar och sårläkningskontroller m.m. På övre plan har vi vår operationssal och våra övervakningsrum.

För Er som reser långt, exempelvis ifrån Göteborg och Stockholm, erbjuder vi hjälp med att ordna prisvärt boende på antingen hotell eller Bed & Breakfast.

Vilka?
De vanligaste kunderna är kvinnor som efter genomgången graviditet eller viktnedgång önskar genomgå plastikkirurgiskt ingrepp men även män behandlas av oss.

Ansvar/Säkerhet?
Vår strävan är att ta ett helhetsansvar i samband med att du opereras hos oss. Detta gäller inte minst under den viktiga sårläkningstiden efter genomgången operation. Med anledning av detta får du alltid ett akutnummer (telefonnummer) till din plastikkirurg i samband med din hemskrivning så att du när som helst på dygnet kan få kontakt och rådfråga om något oroar dig! Eftersom vi sätter dig i centrum och starkt vill motverka att bli en ”plastikindustri”, där ekonomisk profit går före ett helhetsansvar, har vi valt att begränsa antalet operationsdagar. Detta innebär att du ibland kan behöva vänta en kortare tid innan operation sker – men den stora fördelen är att det alltid finns tid avsatt för råd och stöd efter din operation!

Vem?
Samtliga kunder som opereras hos oss har noga utvalts i samband med läkarkonsultationen. Kunder med orealistiska förväntningar och önskemål om oproportionerlig kroppsförändring nekas ingrepp på vår klinik. Vid större ingrepp, exempelvis bröstförstoring, bukplastik och fettsugning har vi en nedre åldersgräns på 20 år. Vid mindre ingrepp, exempelvis borttagande av godartad hudförändring har vi en nedre åldersgräns på 18 år. Vid lägre ålder skall målsman närvara i samband med konsultationen.

Bilder – Före – Efter / 3D Kamera
Vi använder oss inte av före-efterbilder på vår klinik. Naturligtvis skulle vi också kunna visa företagets 20-åriga erfarenhet av lyckade operationsresultat men att koppla denna typ av bilder till vad du personligen, med dina unika förutsättningar, ska kunna förvänta dig för resultat menar vi vara omöjligt. Vi använder inte heller 3D-kamera i samband med konsultationen före operationen. Den dagen då denna teknik, i samtliga fall, kan garantera 100%-ig överensstämmelse mellan bild före och aktuellt operationsresultat kommer vi att införa denna teknik. Det kommer således att dröja.

Plastikkirurgi i Blekinge utför

Bröstplastik (bröstförstoring med implantat, bröstlyft, bröstförminskning), Bukplastik, Fettsugning (mage, midja, höft, lår, rygg), Ögonlocksplastik (övre ögonlock), Korrektion av hudöverskott efter viktnedgång (exempelvis efter Gastric By-Pass, GBP), Gynekomasti (bröstkörtelförstoring hos män), Födelsemärken eller andra godartade hudförändringar, Vårtgårdsförminskning, Örsnibbar/öronhängehål, För ytterliggare information om ingrepp, se under fliken Pris

Plastikkirurgi i Blekinge utför inte:
Ansiktslyft, Näsplastik.